aktuelno

Neodoljiva uskršnja poslastica koju svi žele na stolu: Zeke i pilići od keksa i čokolade osvajaju sva srca

16.04.2025

14:49

0

Autor: Milica Lekić

Ovo nije samo slatkiš, već i prava praznična radost u malom formatu

Neodoljiva uskršnja poslastica koju svi žele na stolu: Zeke i pilići od keksa i čokolade osvajaju sva srca
Copyright Ilustracija/24sedam

Uskrs je savršeno vreme za kreativnost u kuhinji – naročito kada su u pitanju slatkiši koji jednako raduju i decu i odrasle. Umesto klasičnih kolača, ove godine napravite slatku dekoraciju koja će ukrasiti trpezu i osvojiti sve goste: uskršnje štapiće u obliku zeka i pilića.

Ova jednostavna, a efektna poslastica pravi se od keksa, bele čokolade i malo mašte, i idealna je za zajedničko pravljenje sa najmlađima.

Sastojci:

  • Sendvič keks sa punjenjem 
  • Bela čokolada
  • Plastični štapići za lizalice ili drveni štapići za ražnjiće
  • Prehrambene boje (po želji)
  • Žele bombonice
  • Male čokoladne bombonice
  • Jestive dekorativne oči ili čokolada za iscrtavanje
Neodoljiva uskršnja poslastica koju svi žele na stolu: Zeke i pilići od keksa i čokolade osvajaju sva srcaProfimedia
 

Priprema:

1. Pažljivo razdvojite svaki sendvič keks. Izdubite ili uklonite deo punjenja kako biste napravili prostor za štapić. U tu šupljinu stavite malo otopljene bele čokolade i ubacite štapić. Spojite keks i ostavite ga u frižideru najmanje deset minuta da se zalepi i učvrsti.

2. Otopite belu čokoladu i sipajte je u dublju čašu ili činiju – to će olakšati umakanje keksa. Svaki keks na štapiću umočite pažljivo u čokoladu i odmah ga izvadite, lagano okrećući da se višak ocedi.

Neodoljiva uskršnja poslastica koju svi žele na stolu: Zeke i pilići od keksa i čokolade osvajaju sva srcaIlustracija /24sedam
 

3. Dok je čokolada još meka, zalepite oči (kupovne jestive ili napravljene od crne i bele čokolade), mali nosić od bombonica i uši koje možete oblikovati od žele bombonica isečenih u tanke trake. Koristite prehrambene boje ako želite dodatne detalje na licu ili perje pilića.

Saveti za savršen rezultat:

  • Ako vam se čini da se keks teško otvara, možete ga lagano zagrejati u mikrotalasnoj da omekša punjenje.
  • Prilikom umakanja u čokoladu, uvek lagano okrećite štapić kako se ne bi slomio i kako bi se čokolada ravnomerno rasporedila.
  • Dekoraciju radite brzo – bela čokolada se brzo steže, pa pripremite sve elemente pre nego što počnete.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike