
Slatki ukras za prazničnu trpezu: Uskršnja jaja od mlevenog keksa izgledaju kao mala umetnička dela
Najmanji članovi će ih posebno voleti

Uskrs je vreme radosti, igre boja i okupljanja porodice oko trpeze prepune slatkih čuda.
Ove godine unesite dodatnu čaroliju sa jednostavnim, ali neodoljivim slatkišem - uskršnjim jajima od mlevenog keksa.
Obložene nežnom plavom čokoladom i poprskane kakaom da izgledaju kao prava mala umetnička dela, ova simpatična poslastica nije samo ukusna, već i prelepa za serviranje.
Savršene su za dečje ruke koje će rado pomoći da ih napravite, kao i za svečanu uskršnju dekoraciju stola.
Uz minimalno truda, dobićete desert koji mami osmeh na lice svakome ko ga vidi i neverovatnom brzinom nestaje sa tanjira.
Bilo da ih nosite u goste ili služite u svom domu, ove slatke zalogajčiće će svi pamtiti.

Vreme pripreme:
- 45 minuta
Sastojci:
Za kuglice:
- 300 g mlevenog keksa (plazma ili petit beurre)
- 100 g otopljenog putera
- 100 g šećera u prahu
- 100 ml mleka (po potrebi malo više)
- 1 kašika kakaa
- 1 kašičica vanilin šećera
Za dekoraciju:
- 200 g bele čokolade
- par kapi plave prehrambene boje
- 1 kašika kakaa
- 1-2 kašike vode
- čačkalica ili mala četkica za prskanje

Priprema:
1. U velikoj činiji pomešajte mleveni keks, kakao, šećer u prahu i vanilin šećer. Dodajte otopljeni puter i mleko pa sve dobro izmešajte rukama dok ne dobijete ujednačenu smesu koja se ne lepi i od koje lako možete oblikovati jaja.
2. Odvajajte manje komade smese i rukama ih oblikujte u male eliptične oblike nalik na jaja. Poređajte ih na tacnu obloženu papirom za pečenje. Stavite ih u frižider na 30 minuta da se stegnu.
Instagram printscreen
3. Otopite belu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Kada se potpuno otopi, dodajte nekoliko kapi plave prehrambene boje i dobro izmešajte da dobijete ravnomernu plavu nijansu.
4. Ohlađena "jaja" ubadajte čačkalicom ili koristite viljušku i umočite ih u plavu čokoladu. Pažljivo ih stavite nazad na papir za pečenje i pustite da se stegnu.
5. Pomešajte kakao sa 1-2 kašike vode da dobijete retku smesu (tečnost nalik kafi). Umočite čačkalicu ili čistu četkicu u kakao i prstima prskajte preko "jaja".
Instagram printscreen
6. Ostavite da se potpuno osuše na sobnoj temperaturi ili kratko u frižideru.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari