
Preslatki kolačići za uskršnju trpezu kao iz bajke: Zečije šapice će svi želeti prvo da slikaju
Niko neće ostati ravnodušan pored njih

U moru kolača koji se nude za praznike, retki su oni koji istovremeno osvajaju i ukusom i izgledom. Ove dekorativne šapice nisu samo još jedan kolač - one su pravo umetničko delo koje će ukrasiti svaki sto i izmamiti osmeh i deci i odraslima.
Mekane iznutra, blago karamelizovane spolja, sa nežnom glazurom u boji - šapice su idealan spoj tradicije i maštovitosti.
Jednostavne za pripremu, a efektne i na oko i na ukus, idealne su i kao slatkiš za uskršnje korpice, poklon za goste ili ukras na stolu oko kog se okupljaju generacije. Spremite ih s ljubavlju i uživajte u svakom zalogaju ovog posebnog praznika.
Vreme pripreme:
- 50 minuta ( i dodatno mirovanje testa 60 minuta)
Sastojci:
Za testo:
- 100 g putera
- 100 g smeđeg šećera
- 1 krupno jaje
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 275 g mekog brašna + dodatak za posipanje

Za glazuru:
- 1 belance
- 125 g šećera u prahu
- nekoliko kapi crvene prehrambene boje
Priprema:
1. Umutite omekšani puter sa smeđim šećerom dok ne postane penasto. Dodajte ekstrakt vanile, a zatim jaje i brašno. Umesite glatko testo, uvijte ga u foliju i ostavite da odmara 30 minuta u frižideru.
2. Ohlađeno testo podelite na 20 delova. Od svakog pravite dve kuglice: jednu veću, jednu manju (koja se deli na tri još manje). Na papiru za pečenje formirajte šapice - jedna velika kuglica kao „dlan“ i tri male kao „prsti“.
3. Kašičicom blago utisnite kuglice da dobiju oblik šape.
4. Pecite šapice u unapred zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta, dok lagano ne porumene.
Profimedia
5. Za glazuru umutite belance u "sneg", postepeno dodajući šećer u prahu. Dodajte crvenu boju po želji. Smesu prebacite u dresir džak i popunite udubljenja na ohlađenim šapicama.
Bon appetiti!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari