
Recept dana: Brauni s malinama i sladoledom je doza finog vikend-hedonizma
Sreća protkana osvežavajućim bobicama

Svaka kombinacija poslastice sa čokoladom je primamljiva, a ukoliko joj dodate kiselkasto voće i sladoled, to je pun pogodak i za vas i za vaše ukućane.
Sastojci:
- 250 g tamne čokolade
- 200 g maslaca
- 100 g smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 2 kašike kakaoa u prahu
- 3 jaja
- 150 g brašna
- 340 g malina, svežih ili smrznutih
Priprema
1. Na pari otopite maslac i čokoladu, dodajte kakao te sve pustite da se malo ohladi.
2. Nađite dublju posudu u kojoj ćete umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom.
3. U to dodajte čokoladu i maslac, te kratko, ali dobro umutite mikserom.
4. Dodajte brašno i prstohvat soli u smesu i opet dobro umutite.
5. Dodajte maline u smesu, te lagano mešajte špatulom.
6. Smesu stavite na papir za pečenje koji se nalazi u plehu.
7. Poravnajte špatulom, te stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 Celzijusa.
8. Ostavite da se peče 40 do 45 minuta.
9. Izvadite iz rerne i pustite da se potpuno ohladi, a tek onda iseckajte i poslužite.
10. Po želji, možete peći i u kalupu za tortu, gotov kolač ukrasiti malinama i servirati uz kuglu sladoleda.
Bon appetit!
možete da pripremite i ovo
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari