
Napravite koktel „Penicilin“, na koji niko nije alergičan ni imun
Okrepiće vas i razveseliti

Koktel popularno nazvan „Penicilin“ kreirao je Sem Ros sredinom dvehiljaditih, kada je radio u poznatom baru „Milk & Honey“ u Njujorku. Danas se on služi širom sveta, dokazujući time svoj status kao jednog od najboljih.
Dobitna kombinacija u ovom slučaju jeste viski pomešan sa svežim limunom i (domaćim) sirupom od meda i đumbira. On je sladak, ukusan i pitak, a po želji u njega možete doliti i kašičicu dimljenog škotskog viskija koji se dodaje na vrh pića kao dopuna ukusa, ali i za bolji vizuelni utisak.
Sastojci za domaći sirup od đumbira i meda
- 10–15 cm oguljenog đumbira
- 1 čaša vode
- 1 čaša meda
Priprema sirupa
* Pripremite srednje veliki lonac za kuvanje. U njega stavite čašu vode, čašu meda i 10-15 centimetara oguljenog i tanko narezanog đumbira.
* Uključite ringlu i sačekajte da tečnost provri uz lagano mešanje. Nakon toga smanjite vatru i kuvajte još oko pet minuta.
* Kad se ohladi, stavite dobijenu tečnost u frižider preko noći da sirup odstoji. Drugi dan procedite sirup kroz gazu.

Pixabay
Sastojci za koktel
- 50 ml škotskog viskija
- 25 ml soka od limuna
- 25 ml (domaćeg) sirupa od đumbira i meda
- 1 kašika dimljenog single malt škotskog viskija, po želji
Priprema
* Sve sastojke ulijte u šejker za koktele ili u termos
* Dodajte pet kocaka leda i poklopite posudu
* Promućkajte najmanje 10 sekundi
* Dobijeni koktel izlijte u čašu i po želji dodajte još nekoliko kockica leda.
Živeli!

Pexels
možda će vas i ovo zanimati
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari