
Zaljutili ste ručak? Ne brinite, ima mu spasa
Za svaku kuhinju ima po neka caka za spas u zadnji čas

Možda vam je slučajno otišlo malo više soli ili čili papričice u jelo. Ne sekirajte se, imamo rešenje kako da spasite ručak koji ste zaljutili. Tu će vam pomoći određene namirnice.
Kada vam se dogodi da ste preterali sa ljutim začinima, možete ga ponovo učiniti ukusnim i prijatnim za nepca.
Jedno od rešenja je da mu dodate orašaste plodove i jelo će postati manje pikantno.
Takođe, spas možete pronaći i u povrću, ali ne u bilo kom. Na primer, u preljutu indijsku hranu možete da dodate šargarepu ili grašak. U onu sa Delkog istoka odlično se mešaju brokoli i kupus. Kada je jelo iz meksičke kuhinje, spašavaju ga tikvice, paradajz ili paprike.
Pored ovih sjajnih trikova, tu su i mleko i šećer koji provereno neutralisati ljutinu jela. Ipak, sa šećerom ne treba preterivati iz dobro poznatih razloga.
Pročitajte još
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari