
Recept dana: Ćufte - jednostavne loptice od mesa po bakinom receptu
Jelo od mlevenog mesa za savršen ručak

Neke su za jedan zalogaj, a neke veće. Ipak, ukus je neponovljiv i odlično se uklapa u poimanje savršenog ručka. Posle ručka obično se sravnjuju računi, ko ih je koliko pojeo. Najčešće se spremaju one u paradajz sosu, još po bakinom receptu, zato su ćufte i naše jelo dana.
A ovako se spremaju.
Sastojci:
Potrebno za ćufte:
- 500 g junećeg mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- 1 kriška bajatog hleba, samo sredina bez korice
- so
- biber
- ulje
Pročitajte još
Za sos:
- 100 ml ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica začinske paprike
- 300 ml kuvanog paradajza
- 50 ml mlake vode
- 2-3 čena belog luka
- začin
- šećera na vrh kašičice
Način pripreme:
U mleveno meso dodajte – sitno iseckan crni i beli luk, zatim jaje, mlekom natopljenu i isceđenu sredinu hleba, so i biber. Dobro umesite smesu i ostavite da odstoji 1 sat u frižideru. Rukama oblikujte manje ćuftice i propržite ih na zagrejanom ulju 2-3 minuta sa svih strana.
Na ulju propržite sitno iseckani crni luk, a zatim dodajte brašno i malo propržite da porumeni. Sipajte začinsku papriku, nalijte kuvani paradajz i vodu. Dobro promešajte, dodajte suvi začin, biber i šećer. Mešajte dok ne proključa, a onda ubacite već ispržene ćufte i 2 kašike ulja u kome su se pržile. Na tihoj vatri ostavite da se zajedno krčka još 10 minuta.
Najbolje je poslužiti uz pire krompir i neku salatu.
Bon appetit!
Pročitajte još
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari