aktuelno

Recept dana: Kremasta salata od jaja i krompira odlično ide uz roštilj, ali i uz hleb

21.04.2025

07:52

0

Autor: K. O.

Taman da utrošiti polupana uskršnja jaja

Recept dana: Kremasta salata od jaja i krompira odlično ide uz roštilj, ali i uz hleb
24sedam - Copyright ChatGPT

Ukoliko vam je ostalo mnogo polupanih jaja, budite praktični, pa napravite nešto lepo i kreativno od njih. 

Naš predlog je kremasta salata od jaja i krompira. Odlična je uz roštilj, uz piletinu ili kao lagani obrok uz hleb.

Napravićete je očas posla, a taman ćete imati nešto drugačije uz ručak tokom drugog dana Uskrsa.

Pored navedenih sastojaka, možete joj dodati malo limunovog soka za svežinu.

Vreme pripreme:

  • 20 minuta

Sastojci:

  •     4–5 kuvanih jaja
  •     4 srednja krompira
  •     1 manji crveni luk (ili mladi luk)
  •     2 kašike majoneza
  •     1 kašičica senfa
  •     2–3 kašike kisele pavlake ili jogurta
  •     So i biber po ukusu
  •     Peršun ili mirođija za dekoraciju
  •     (Opciono: kiseli krastavčići ili rotkvice za dodatnu svežinu)
Recept dana: Kremasta salata od jaja i krompira odlično ide uz roštilj, ali i uz hlebProfimedia
 

Priprema:

Skuvajte krompir u ljusci, ostavite da se ohladi, pa ga oljuštite i iseckajte na kockice.

Kuvana jaja oljuštite i isecite na krupnije komade (mogu i viljuškom da se usitne). 

U velikoj činiji pomešajte krompir, jaja i sitno seckan crveni luk.

U posebnoj činijici pomešajte majonez, senf, pavlaku, so i biber, pa prelijte preko salate.

Sve lagano promešajte, pospite svežim seckanim peršunom ili mirođijom i ostavite da se ohladi u frižideru barem 30 minuta.

Salata je još bolja kad malo odstoji.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

   

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike