
Recept dana: Kremasta salata od jaja i krompira odlično ide uz roštilj, ali i uz hleb
Taman da utrošiti polupana uskršnja jaja

Ukoliko vam je ostalo mnogo polupanih jaja, budite praktični, pa napravite nešto lepo i kreativno od njih.
Naš predlog je kremasta salata od jaja i krompira. Odlična je uz roštilj, uz piletinu ili kao lagani obrok uz hleb.
Napravićete je očas posla, a taman ćete imati nešto drugačije uz ručak tokom drugog dana Uskrsa.
Pored navedenih sastojaka, možete joj dodati malo limunovog soka za svežinu.
Vreme pripreme:
- 20 minuta
Sastojci:
- 4–5 kuvanih jaja
- 4 srednja krompira
- 1 manji crveni luk (ili mladi luk)
- 2 kašike majoneza
- 1 kašičica senfa
- 2–3 kašike kisele pavlake ili jogurta
- So i biber po ukusu
- Peršun ili mirođija za dekoraciju
- (Opciono: kiseli krastavčići ili rotkvice za dodatnu svežinu)

Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, ostavite da se ohladi, pa ga oljuštite i iseckajte na kockice.
Kuvana jaja oljuštite i isecite na krupnije komade (mogu i viljuškom da se usitne).
U velikoj činiji pomešajte krompir, jaja i sitno seckan crveni luk.
U posebnoj činijici pomešajte majonez, senf, pavlaku, so i biber, pa prelijte preko salate.
Sve lagano promešajte, pospite svežim seckanim peršunom ili mirođijom i ostavite da se ohladi u frižideru barem 30 minuta.
Salata je još bolja kad malo odstoji.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari