
Recept dana: Ukusna piletina sa cimetom za koju će vam tražiti repete
Cimet smo navikli da koristimo isključivo za poslastice, ali ova kombinacija ukusa će vas oduševiti

Mana ovog jela je što kad ga probate ne znate kad je dosta i ukućani će želeti da im ovakav ručak pravite svakog dana.
Cimet ima specifičan ukus, jedan je od najaromatičnijih začina, najčešće se upotrebljava u kolačima, ali se stavlja i u slana jela.
Za ovaj ručak vam nije potrebno ni puno sastojaka, ni puno vremena, te vam tako neće biti problem da svoje najdraže obradujete kolačem medeno srce.
Sastojci:
Pročitajte još:
- 6 pilećih bataka
- kašikica cimeta
- 1 limun
- so
- biber
- muskatni oraščić
- ulje
Priprema:
Batake posuti cimetom.
Iscediti sok od limuna pa preliti, narendati koru, posoliti pa pobiberiti, nastrugati pola muskatnog oraščića. Dodati malo ulja, dobro promešati pa ostaviti preko noći u frižideru.
Ispržiti na ulju ili zamotati u aluminijumsku foliju pa peći u rerni.
Uz ovu aromatičnue piletinu odlično ide pire krompir, pomfrit, bareno povrće, razne vrste salata.
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari