
Recept dana: Najukusniji pileći paprikaš, a jedan tajni sastojak daće ovom jelu poseban šmek
Paprikaš svi vole i rado jedu, a ovaj ćete želeti da pravite svaki dan

Pileći paprikaš pravljen prema ovom receptu može sigurno da vam bude jedan dobar i zasitljiv ručak. Nije komplikovan za pripremu, a i svi ćete biti zadovoljni i siti.
Kada se lepo naručkate, možete vaše ukućane dodatno obradovati i poslužiti im kremaste domaće minjon kocke.
Sastojci:
- 2 veća bataka ili karabataka
- 1 kg krompira
- 1 dl ulja
- 1 veća šargarepa
- 1 dl soka paradajza
- 2 glavice crnog luka
- 1 kašičica aleve paprika
- 2 kašike brašna
- mleveni biber
- peršunov list
- so
Priprema:
Na ulju propržite posoljene batake ili karabatake.
U šerpi u kojoj ćete kuvati paprikaš takođe na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan crni luk, pa kad se zacakli dodati na kolutove isečenu šargarenu, posolite po ukusu, sipajte pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.
Kada je sve upola kuvano dodajte sok od paradajza, očišćen i na kocke isečen krompir, iseckano gotovo meso. Obavezno sipajte i ulje u kom se pržila piletina, daće poseban šmek jelu. Sipajte pola litra vode i sve zajedno kuvajte dok ne bude gotovo.
Pred sam kraj napravite zapršku od malo ulja, brašna i aleve paprike i kuvajte još dvadesetak minuta uz povremeno mešanje. U slučaju da ne želite da dodajte zapršku, a želite gušću teksturu, možete u 1 dl hladne vode umešati kašiku brašna i to postepeno dodavati jelu uz stalno mešanje.
Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari