
Recept dana: Ćufte od kupusa - sočne i bez sosa
Brzinski recept za ćufte od kupusa koje možete da pripremite i kada se umorni vratite sa posla

Jedno od omiljenih povrća iskoristite da napravite ovo preukusno jelo.
Umesto čuvenih ćufti od mlevenog mesa, napravite ove sa kupusom. Ukus je možda i bolji i jednako se lako pripremaju.
Ako ne želite ne morate da ih punite sa mocarelom, to je samo predlog. Takođe, možete ih služiti kao predjelo na slavama. Ako ih ipak pravite za ručak, onda uz njih skuvajte prilog po želji ili poslužite samo salatu.
Sastojci:
- 400 g kupusa
- 1 šargarepa
- 150 g sira
- 2 jajeta
- 4 kašike prezli
- 3 mlada luka
- 125 g mocarele
Još:
- 50 g parmezana
Priprema:
Kupus isecite na trake, a šargarepu izrendajte. Prelijte vodom i kuvajte nekih 10 minuta. Procedite i pomešajte sa rendanim sirom. Dodajte jaja, prezle, iseckani mladi luk i sve dobro sjedinite.
Kašikom vadite smesu i dodajte parčence mocarele, oblikujte loptu i uvaljajte u parmezan. Tepsiju nauljite i pospite prezlama, pa poređajte ćufte. Pecite na 180°C nekih 30 minuta, piše Stvar ukusa.
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari