
Recept dana: Pileća čorbica sa pavlakom - topla, kremasta i neodoljiva
Uvek rado viđena na trpezi

Kašiku u ruke uživajte u neponovljivom ukusu bogate domaće pileće čorbice.
Ovu ukusnu i zdravu pileću čorbicu svi vole. Idealna stvar kod čorbica je što sutradan budu još ukusnije.
Stoga, obradujte i sebe i ukućane jer ova čorbica prija u svako doba, i leti i zimi.
Sastojci:
- pile od 1 kg
- 4 manja krompira
- 2 veće šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 1 paradajz
- 100 ml pavlake za kuvanje
- nekoliko zrna bibera
- 1 kašika suvog biljnog začina
- so po ukusu
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1 kašika peršunovog lista
- 2 kašike ulje
- 1 lovorov list
Priprema:
Očišćeno i oprano pile stavite da se kuva u posoljenoj vodi sa biberom u zrnu i listom lovora.
Povrće očistite, iseckajte ga na kolutove ili kockice i propržite ga na malo ulja.
Kuvano pile očistite od kostiju, meso iseckajte i dodajte proprženom povrću. Nalijte proceđenom vodom u kojoj se kuvalo pile i kuvajte još 20 minuta.
Začinite biberom i biljnim začinom, a na kraju dodajte seckani peršun i neutralnu pavlaku.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari