
Recept dana: Aromatični hleb - priprema je jednostavna, a peče se manje od pola sata
Umesite hleb bolje od pekara sa ovim jednostavnim receptom

Domaći hleb koji nije teško umesiti je san svake domaćice.
Testo se lako i brzo mesi, a posle samo treba da ga ostavite da odmori. Premažite aromatičnim prelivom od maslinovog ulja, belog luka, parmezana i peršuna, pa ispecite u rerni.
Možete da jedete sa maslacem ili krem sirom za doručak ili uz ukusno belo meso u sosu od vina, za ručak.
Poslužite i sa jogurtom za bogatiji ukus.
Sastojci:
Za testo:
250 ml tople vode
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
25 ml ulja
450 g brašna
Za preliv:
50 ml maslinovog ulja
3 čena belog luka
malo soli
svež peršun
20 g parmezana
Priprema:
U vodi rastopite kvasac i šećer. Zatim dodajte so i ulje. Sipajte u brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite da odmori pola sata.
Zatim premesite i oblikujte krug. Stavite u pleh obložen pek papirom i pokrijte. Ostavite da odmori 15 minuta. Nakon toga, na hlebu napravite kvadrate.
Pomešajte maslinovo ulje, sitno seckan beli luk, so, seckani peršun i parmezan. Premažite preko hleba.
Pecite na 180°C oko 25 minuta.
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari