
Jedna nutricionistkinja apeluje: Ove tri stvari ne stavljate u kafu - nisu zdrave
Ukoliko ne dodate ove tri opasnosti, kafa ima brojne koristi za naš organizam

Kafa je bez sumnje jedan od omiljenih napitaka većine ljudi i mnogi ne mogu ni da zamisle početak dana bez nje.
Međutim, sertifikovana nutricionistkinja Makenzi Burdžes naglašava kako postoje određeni dodaci koje ljudi često stavljaju u kavu, a ona ih ne preporučuje.
Iako brojna istraživanja pokazuju da dnevno konzumiranje kafe smanjuje rizik od razvoja dijabetesa tipa 2, poboljšava budnost i može nam pomoći da bolje rešavamo probleme i kreativno mislimo, dodavanje određenih stvari u šolju kafe može poništiti neke od dobrobiti.

Ovo su tri stvari za koje Makenzi kaže da ih ne bismo smeli stavljati u kafu ako nastojimo da zadržimo njene zdravstvene prednosti:
- pavlaku za kafu
- šećer
- veštačke zaslađivače
Kako objašnjava nutricionistkinja, ovi dodaci mogu dovesti do povećanog rizika od dijabetesa i srčanih bolesti, poništavajući pritom sve dobrobiti koje nam kafa pruža.
Profimedia
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari