
Recept dana: Pita sa mesom - dva sastojka joj daju posebnu sočnost, a fil je toliko ukusan da ćete je uvek praviti
Najjednostavniji recept do sada

Pita sa mesom je definitivno jedno od omiljenih jela.
Mnogi je obožavaju, ali su ubeđeni u to da ne umeju da je prave kako treba.
I zato smo za sve vas pronašli recept za onu najjednostavniju.
Ovakvu sigurno niste probali, a pripremite se da se oduševite, jer joj dva sastojka daju posebnu sočnost.
Sastojci:
- 500 g kora
- 2 glavice luka
- 3 jajeta
- 300 ml jogurta
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 ml ulja
- so, biber
- malo vode

Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, a zatim ga propržite na dve kašike zagrejanog ulja, sve dok ne zastakli. Jaja umutite viljuškom, u dubljoj posudi, a zatim u njih dodajte jogurt, brašno i prašak za pecivo. Sve sjedinite i u tu smesu sipajte izdinstano meso i luk, pa sve dobro pomešajte. Rernu dobro zagrejte na 200 stepeni, a pleh u kome ćete peći pitu dobro premažite uljem. Uzmite koru, sipajte malo ulja, a zatim stavite drugu koru i ponovite postupak. Fil od jogurta i mesa sipajte preko treće kore i savijte je u rolat. Ovaj postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Pitu poređajte u pleh i svaki rolat isprskajte sa malo ulja i vode. Nakon toga, stavite u vruću rernu i pecite na pola sata. Temperaturu, nakon toga, smanjite na 180 stepeni, a zatim pecite još 15-ak minuta, odnosno dok korica ne porumeni. Pitu izvadite iz rerne, ostavite je da se prohladi i secite po želji.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari