aktuelno

Recept dana: Pita sa mesom - dva sastojka joj daju posebnu sočnost, a fil je toliko ukusan da ćete je uvek praviti

28.02.2022

06:15

0

Najjednostavniji recept do sada

Recept dana: Pita sa mesom - dva sastojka joj daju posebnu sočnost, a fil je toliko ukusan da ćete je uvek praviti
Pita sa mesom - Copyright Profimedia

Pita sa mesom je definitivno jedno od omiljenih jela.

Mnogi je obožavaju, ali su ubeđeni u to da ne umeju da je prave kako treba.

I zato smo za sve vas pronašli recept za onu najjednostavniju.

Ovakvu sigurno niste probali, a pripremite se da se oduševite, jer joj dva sastojka daju posebnu sočnost.

Sastojci:

- 500 g kora

- 500 g junećeg mesa
- 2 glavice luka
- 3 jajeta
- 300 ml jogurta
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 ml ulja
- so, biber
- malo vode
Recept dana: Pita sa mesom - dva sastojka joj daju posebnu sočnost, a fil je toliko ukusan da ćete je uvek pravitiPixabay
 

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte, a zatim ga propržite na dve kašike zagrejanog ulja, sve dok ne zastakli. Jaja umutite viljuškom, u dubljoj posudi, a zatim u njih dodajte jogurt, brašno i prašak za pecivo. Sve sjedinite i u tu smesu sipajte izdinstano meso i luk, pa sve dobro pomešajte. Rernu dobro zagrejte na 200 stepeni, a pleh u kome ćete peći pitu dobro premažite uljem. Uzmite koru, sipajte malo ulja, a zatim stavite drugu koru i ponovite postupak. Fil od jogurta i mesa sipajte preko treće kore i savijte je u rolat. Ovaj postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Pitu poređajte u pleh i svaki rolat isprskajte sa malo ulja i vode. Nakon toga, stavite u vruću rernu i pecite na pola sata. Temperaturu, nakon toga, smanjite na 180 stepeni, a zatim pecite još 15-ak minuta, odnosno dok korica ne porumeni. Pitu izvadite iz rerne, ostavite je da se prohladi i secite po želji.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike