
Recept dana: Posni čorbast pasulj - preukusan, jednostavan i izdašan ručak
Posni čorbast pasulj podjednako je ukusan kao i mrsan, a priprema je nikad lakša

Pasulj je jedno od omiljenih jela na našim prostosima. Može spremati na različite načine, postoje mnogobrojni recepti za pasulj i vrlo često je viđen na našim trpezama.
Pripremljen u posnoj varijanti može da bude jednako ukusan kao i kada je pun mesa. Baš ovako su ga pravile naše bake za Uskršnji post, a uzrečica "prosto kao pasulj" definitivno je opravdana, jer se vrlo lako sprema.
Sastojci:
- 400 g pasulja
- 2 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 veća šargarepa
- 1 koren peršuna
- 1 zelena paprika
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica aleve paprike
- lovorov list
- so, biber u zrnu
Priprema:
Pasulj operite i nalijte vodom, pa ostavite da se krčka sat vremena u poklopljenoj šerpi. Prospite tu vodu, pa nalijte novu. Dodajte sitno seckanu jednu glavicu crnog luka, šargarepu, koren peršuna, biber u zrnu, lovorov list i zelenu papriku. Kuvajte još sat vremena na srednjoj temperatuti.
U tiganju zagrejte ulje i propržite sitno seckanu drugu glavicu crnog luka, zatim dodajte brašno, seckani beli luk i kad porumeni, dodajte alevu papriku. Skinite sa vatre i sipajte u pasulj. Dodajte začin, mleveni biber i soli po potrebi.
Pročitajte još:
Ostavite da vri još dva minuta i pasulj je gotov. Poslužite ga uz sezonsku salatu.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari