
Pečeni kesten miriše na jesen: Evo kako da ga ispečete u rerni, a da bude savršen kao kada ga kupite na ulici

Mnogi ljudi ne uživaju u jeseni, jer obično ih podseća na kišu, sivilo, gole grane drveća, ali teško da će iko da odoli mirisu pečenog kestena. Na njega mirišu ulice i trgovi na svakom koraku, ali da li znate da lako možete da ga pripremite kod kuće.
Nakon što ste kupili kestenje, dobro ga pregledajte i bacite one koji na sebi imaju bilo kakvu rupicu, kako piše "SheLovesBiscotti".
Dobar plod prepoznaćete jednom metodom – lagano ga pritisnite vrhovima prstiju – trebalo bi da bude blago mekan.
Profimedia
Zagrejte rernu na 220°C. Vrela rerna ključna je za odvajanje kestena od kore.
Kako bi se ravnomerno ispekli važno je preseći koru, ali pažljivo. Napravite jednu tanku liniju po sredini ploda – ne predugačku i duboku. Stavite kestenje u jednu posudu i dobro ga isperite pod vodom.
Nakon toga, stavite ga u šerpu s hladnom vodom da se kuva. Čim voda počne da vri, izvadite kestenje šupljikavom kašikom i stavite u plitku posudu za pečenje. Ovo brzo kuvanje stvoriće savršeno okruženje za stvaranje pare nakon što dođu do vruće rerne.
Kestenje ređajte u posudu za pečenje ravnom stranom nadole, presečenom stranom prema gore. Pecite u rerni oko 15-20 minuta, ali ovo vreme može varirati u zavisnosti od veličine plodova koje ste kupili.
Pexels
Nakon što dobijete savršeno pečeno kestenje, izvadite ga iz rerne i zamotajte u čistu kuhinjsku krpu, pa ostavite da odstoje u krpi oko 10-15 minuta.
Osim što ih možete jesti tako pečene, možete napraviti kesten pire, razne namaze i preukusne čorbe.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari