
Kako da slavski kolači što duže ostanu sveži? Trikovi koji će vam olakšati njihovo čuvanje
Nije svejedno da li su od prhkog testa, kremasti ili punjeni

Sezona slava je uveliko u toku, a uskoro nam stižu i praznici. Jednostavno, ovo je doba godine kada najviše spremamo najrazličitije kolače.
Ukoliko spadate u domaćice koje ugoste mnogo gostiju za slavu, verujemo da određenu količinu kolača pripremite i po nekoliko dana unapred, pogotovo ako slavite i drugi i treći dan slave.
U slučaju da imate običaj ovo da radite, verujemo da će vam saveti o čuvanju raznih vrsta kolača biti i više nego korisni.
Evo kako da ih održite svežim čak i nakon slave.
Hrskavi kolačići
Hrskavi kolači nikako ne podnose vlagu, jer ih ona omekšava, a samim tim i gube na hrskavosti. Preporuka za njihovo čuvanje jeste da ih odložite u hermetički zatvorenu posudu i da ih u nju nikako ne stavljate pre nego što se skroz ohlade.
Printscreen/YouTube/Fatto in Casa da Alba
Kolači od dizanog, prhkog ili lisnatog testa
Ove kolače je najbolje zamrznuti, ali pre nego što to uradite, ostavite ih oko pola sata u frižideru, pa ih tek onda premestite u zamrzivač. Na taj način ćete očuvati prhkost testa.

Štrudle ili kuglof, keks s punjenjem
Polovinu isečene jabuke ili krišku hleba stavite u posudu, a zatim u tu posudu odložite mekane kolače koje želite da čuvate. Hleb i jabuka deluju kao ovlaživač i produžiće svežinu kolačima.

Kremasti kolači
Ovakve kolače ne bi trebalo da držite u frižideru duže od tri dana. Najbolje bi bilo da ih prekrijete masnim/pek papirom, da ih upakujete u kesu ili posudu, a zatim da ih zamrznete. Kada budete planirali da ih poslužite, ostavite ih da se odmrznu na sobnoj temperaturi i biće kao sveži.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari