
Pekari otkrivaju: Ova tri sastojka će učiniti da pecivo ostane mekano, sveže i ukusno čak i sutradan
Trikovi zlata vredni

Iako mnogi obožavaju testa, mnoge domaćice izbegavaju da ga prave, jer osim što zahteva trud, zahteva i određeno vreme. Ona koja se odluči na pripremu testa, uglavnom napravi veću količinu, a sve, naravno, da bi dobila što više peciva.
A onda se dogodi da peciva ostane i za sutradan, pa ono neretko postane bajato. Srećom, postoje trikovi koji će sprečiti da se to dogodi i zahvaljujući kojima će pecivo koje pripremite i narednog dana ostati sveže, mekano i ukusno.
Profesionalni pekari otkrivaju koja tri sastojka će u tome pomoći.
Skrob
Odlične rezultate ćete postići i sa vrlo malom količinom skroba, jer će, uz njegovu pomoć, pecivo dugo ostati mekano. Najbolje bi bilo da koristite pšenični skrob.

Kisela voda
Da bi pecivo ostalo sveže i mekano danima, a da istovremeno bude i bujno, u testo dodajte kiselu vodu. Sasvim će biti dovoljno da ubacite pola čaše.
Pixabay
Ulje
Čak i mala količina ulja može značajno da poboljša kvalitet peciva, a malo ljudi za to zna.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari