
Recept dana: Svinjski file - mariniran, propržen, pa ispečen - idealno mekan, sočan i fantastičnog ukusa (VIDEO)
Ručak koji će vaši ukućani obožavati

Svinjski file idealan je predlog za ručak, pogotovo jer se, pre prženja i pečenja marinira, pa postaje još ukusniji.
Meso će biti mekano i sočno, a možete ga služiti uz vaš omiljeni prilog, poput pirinča, krompira, ili grilovanog povrća.
Priprema nije ni najmanje teška, a recept će uspeti čak i onima koji u kuhinji nemaju mnogo iskustva.
Nakon ovako bogatog ručka, počastite sebe i preukusnim čokoladnim kockama koje se vrlo jednostavno pripremaju.
Vreme pripreme:
- 25 minuta
Sastojci:
- 700 g svinjskog filea
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 2 kašike smeđeg šećera
- 5 čenova belog luka
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašičica mlevenog senfa (može i običan)

Priprema:
Pomešajte u posudi maslinovo ulje, beli luk, braon šećer, limunov sok, soja sos, mleveni senf, sirće, so i biber.
Stavite u posudu meso (ceo komad, nikako šnicle), pa ga prelijte marinadom. Sve dobro promešajte, a zatim pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru četiri sata ili preko noći.
Meso prvo propržite u dobro zagrejanom tiganju, po dva minuta sa obe strane, a zatim ga stavite u tepsiju.
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a zatim stavite tepsiju u nju i pecite oko 15 minuta na 60 stepeni.
Meso ostavite da odmori pet do 10 minuta, a zatim ga servirajte.
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari