
Recept dana: Pileći file u belom sosu - mekan, sočan i ukusan kao da su ga pripremili profesionalni kuvari (VIDEO)
Radost za nepca i čula

Belo meso spada u zdravije i najmanje masne vrste mesa. Puno je proteina i idealno za one koji su na dijeti, odnosno posebnom režimu ishrane.
Takođe, belo meso se odlično kombinuje sa gotovo svim namirnicama, a iako je najukusnije kada je pohovano ili punjeno, to ne znači da pripremljeno na zdrav način ne može da bude ukusno.
U slučaju da niste na nekom strogom režimu, ali ipak želite da pojedete nešto što nije u potpunosti nezdravo, preporučujemo da isprobate belo meso u belom sosu.
Pavlaka i bujon ga čine neverovatno mekanim i ukusnim, a neće mu faliti ni sočnost. Priprema je brza i jednostavna i ne morate biti iskusna kuvarica da biste uživali u ovom jelu.
Vreme pripreme:
- 40 minuta
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 5 čenova belog luka
- 1 crni luk
- 1/2 šolje bujona
- 1/2 šolje pavlake za kuvanje
- peršun
- sok od 1/2 limuna
- puter i ulje
- muskatni oraščić

Priprema:
Zasecite meso u obliku dijamanta, a zatim ga sa obe strane posolite i pobiberite. Istopite puter u tiganju i dodajte malo ulja, a zatim propržite meso i dodajte mu dva čena belog luka.
Meso i luk izvadite kada budu bili gotovi, a zatim u isti tiganj dodajte sitno seckani crni luk, a nakon što luk bude omekšao, dodajte i tri čena mlevenog belog luka.
Nakon 30 sekundi sipajte bujon i limunov sok, pa dodajte seckani peršun i promešajte, a zatim sipajte i pavlaku za kuvanje. Sve posolite i pospite muskatnim oraščićem i promešajte, a nakon što proključa ostavite još tri-četiri minuta.
Meso vratite, poklopite, smanjite temperaturu i ostavite još 15 minuta.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari