
Engleski šefovi imaju caku za hrskavi krompir ko iz restorana: Pre pečenja treba da mu dodate tajni sastojak
Pomoću ovog trika pečeni krompir će vam uspeti baš svaki put

Krompir je jedna od najzastupljenijih namirnica u kulinarstvu jer ne košta mnogo, a od njega mogu da se prave najrazličitija jela, od priloga, glavnih jela, supa, salata...
Naravno, svi ga vole kao prilog, a najpopularniji je spremljen kao pečeni krompir ili pomfrit. Sigurno vam se često dešavalo da pečeni krompir ne ispade uvek dobro, ne bude zlatan i hrskav spolja, a mekan unutra.
Mnogi pomisle da je stvar u rerni ili da ga nisu dovoljno dugo pekli. Često ove stvari ne predstavljaju problem, a engleski profesionalni kuvari otkrili su u čemu je tajna.
Pexels
Ukoliko uvek želite savršeno hrskavu koricu a mekanu unutrašnjost, onda krompir oljuštite i isecite. Zatim ga kuvajte nekih pola sata, a posle 13 minuta u šerpu dodajte i jednu kašiku sirćeta.
Procedite krompir i ostavite da se ohladi, pa ga prebacite u tepsiju.

Dodajte malo ulja, začine po želji, mleveni beli luk i dobro promešajte da se sve sjedini.
Pecite u rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.
Ovako pripremljen krompir je dostojan jelovnika svetskih restorana, a već sam izgled budi apetit.
Profimedia
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari