
Recept dana: Poljska musaka - prepuna povrća i mlevenog mesa, pa prekrivena sirom koji se razvlači kada se ispeče (VIDEO)
Za razliku od ostalih zemalja, Poljaci musaku ne prave sa prelivom, ali je ona sočna i preukusna

Musaka je čuveno jelo koje se često priprema u Turskoj, Grčkoj, ali i na Balkanu. Pravi se od mlevenog mesa i krompira, a recept se razlikuje od zemlje do zemlje i svaka u njega dodaje nešto što ovo jelo čini jedinstvenim.
Sigurni smo da se u vašoj kući ovo jelo često priprema, a mi savetujemo da isprobate verziju koju prave u Poljskoj, a koja je prepuna povrća, mesa, ali i rendanog sira koji se razvlači kada se ispeče.
Sigurno ćete primetiti da Poljaci, za razliku od ostalih, u musaku ne dodaju nikakav preliv, ali ćete videti koliko će ona zapravo biti sočna.
Vreme pripreme:
- 45 minuta
Sastojci:
- 6-7 krompira
- 1 patlidžan
- 800 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 80 g putera
- 3 kašike ulja
- 2-3 paradajza
- 100 g tvrdog sira
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1/2 kašičice korijandera
- mirođija

Priprema:
Patlidžan i krompir isecite na kockice, pa ih sipajte u tepsiju, posolite i pobiberite i pospite italijanskim začinom, korijanderom i paprikom.
Sve prelijte istopljenim puterom i dobro promešajte, a zatim pecite u rerni oko 40 minuta na 180 stepeni.
Propržite za to vreme seckani crni luk, pa dodajte mleveno meso i začinite po želji.
Povrće izvadite iz rerne, pa preko sipajte proprženo mleveno meso. Isečeni paradajz poređajte preko svega, a zatim pospite rendanim sirom.
Vratite u rernu na još 20 minuta.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari