
Recept dana: Belo meso sa povrćem, sirom i slaninom - iskustvo koje ćete želeti da ponovite (VIDEO)
Bez prljavih šerpi i tiganja, ručak očas posla spreman za celu porodicu

Retko ko ne voli pileće belo meso, a njegova jedina mana jeste ta što je, usled nedostatka masti, malo suvlje nego drugi delovi pileta.
Belo meso je izuzetno praktično za pripremu, a od njega mogu da se naprave razna i preukusna jela. Ovoga puta predlažemo da ga isprobate u kombinaciji sa povrćem, sirom i slaninom - garantujemo da će vas ostaviti bez teksta.
Da stvar bude bolja, neće biti mnogo prljavih sudova, jer se meso peče u aluminijumskoj foliji.
Pixabay
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 1 kašičica slatke crvene paparike
- 1 kašika ulja
- 150 g slanine
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 žuta paprika
- 300 g pečuraka
- 5 jaja
- 150 g kisele pavlake
- 300 g tvrdog sira
- 3 pardajza
- 1 veza peršuna

Priprema:
Meso isecite na kockice, a zatim ga posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i nauljite. Sve dobro promešajte.
Isecite papriku a sitne kockice, pečurke isecite na listove, a slaninu, kao i papriku, na kockice. Dodajte u meso.
Posolite i pobiberite jaja, a zatim ih umutite. Sipajte ih u smesu i sve dobro promešajte.
Umotajte alu foliju oko velike tegle, tako da napravite "činiju", a zatim u nju sipajte smesu, pospite je rendanim sirom i ukrasite kolutovima paradajza.
Sve pospite peršunom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari