
Recept dana: Pita sa sirom i spanaćem od gotovih kora - spremna za tili čas, biće mekana čak i sutradan
Iako domaće kore imaju posebnu draž, uz dobar nadev i kupovne kore mogu postati pravo remek-delo

Pite su vekovima prisutne na našim trpezama - topla kora, miris domaćeg nadeva i onaj neodoljivi osećaj sigurnosti koji vraća u detinjstvo. Nekada su žene sa puno strpljenja razvlačile kore preko celog stola, uvežbano i sa ljubavlju.
Danas, u brzom ritmu života, često posežemo za kupovnim korama, koje uz pravi recept mogu biti gotovo jednako dobre.
Kada želite da obradujete svoje najmilije toplim obrokom za doručak ili večeru, a nemate vremena za razvijanje testa, ova pita biće pravo čudo na vašem stolu.
Pexels
Vreme pripreme:
- 30 minuta + 35 minuta pečenje
Sastojci:
- 500 gr kora
- 400 gr spanaća
- 1 kašika ulja za podmazivanje pleha
- 3 jaja
- 200 gr sira
- 180 gr grčkog jogurta
- 1 kašičica soli
- 100 ml ulja
- 100 ml vode
Priprema:
1. Spanać dobro operite i uklonite stabljiku. Poređajte listove jedan na drugi i isecite ga na tračice, pa ga ostavite sa strane.
2. Umutite jaja, dodajte so, grčki jogurt i sir. Kada se sve fino sjedini, dodajte spanać.
3. U zasebnoj posudi pomešajte ulje i vodu.
4. Pleh premažite sa malo ulja i stavite jednu koru, pa je namažite kašikom preliva napravljenim od ulja i vode. Odozgo stavite još jednu koru i ponovite postupak.
Profimedia
5. Preko druge kore stavite tri kašike fila od spanaća, pa odozgo stavite dve kore koje ćete takođe premazati vodom, uljem i filom.
6. Postupak ponavljate sve dok imate kora i fila. Poslednje dve gore prelijte vodom i uljem.
7. Pitu pecite na 200 stepeni oko 35 minuta.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari