
Riba nakon pečenja u rerni često bude suva, a za to su odgovorne tri greške koje domaćice prave: Ovo je najbolji način da ih izbegnete
Ne zaboravite na treći korak, zbog njega će riba biti mnogo sočnija

Doktori kažu da bi ribu trebalo da jedemo dva puta nedeljno. Prepuna je omega-3 masnih kiselina i izuzetno je zdrava, pa bi valjalo da je uvrstimo na redovan meni.
Naravno, tokom posta se sigurno češće nalazi na mnogim trpezama, a iako je kupovna riba sjajna, svi znamo da je mnogo bolja kada je sami pripremimo.
Ipak, mnoge domaćice, a pogotovo one koje nemaju toliko iskustva u kuhinji, često imaju problem sa pripremom ribe, jer se dešava da ona, nakon pečenja u rerni, bude suva.
Postoje tri razloga zbog kojih se ovo dešava, a ovako ćete ih najbolje izbeći.
Temperatura
Ribu uvek pecite u zagrejanoj rerni, jer, ukoliko se i riba i rerna budu grejale u isto vreme, svi sokovi će biti u plehu i moraćete duže da je pečete.
Pexels
Vreme pečenja
Ne preterujte sa pečenjem ribe. Za njenu pripremu je dovoljno 20-30 minuta pečenja i to na količinu od 1-2 kg. A kako ćete znati da je gotova? Proverite da li se meso lako razdvaja od kosti, ukoliko je tako - možete da je poslužite.

Punjenje
Ribu bi trebalo da napunite crnim lukom, svežim biljem, puterom, povrćem i limunom. Ove namirnice će poboljšati njen ukus, ali će zbog njih biti i sočnija.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari