
Recept dana: Kokos kolač sa malinama i belom čokoladom - slojevita fantazija obučena u najlepše ukuse proleća (VIDEO)
Kolač koji će obožavati i mlađi i stariji

Kolači sa kokosom spadaju u lagane, kremaste i, naravno, preukusne. Jedna od velikih prednosti ovakvih kolača jeste i ta što je priprema uglavnom brza i jednostavna, pa ih mnoge domaćice često prave.
Ukoliko ste ljubitelj kokosa i ovakvih poslastica, obavezno isprobajte recept za kolač sa mekanim kokos biskvitom, voćnim želeom i filom od krem sira.
Sve to u kombinaciji sa belom čokoladom odozgo stvoriće pravu fantaziju ukusa u kojoj će uživati i mlađi i stariji.
Pexels
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
Za koru:
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 100 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 70 g ulja
- 50 ml mleka
- 80 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 40 g kokosa

Za premazivanje:
- 50 ml mleka
- 2 kašičice šećera u prahu
Za voćni žele:
- 1 kašičica želatina
- 60 ml hladne vode
- 750 g zaleđenih malina
- 50 g šećera

Za fil:
- 50 g šećera
- 400 ml slatke pavlake
- 300 g krem sira
- 40 g kokosa
- 100 g bele čokolade

Priprema:
Jaja umutite sa prah šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli, a zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve sjedinite, pa sipajte mleko, kokos i ulje i sve dobro promešajte.
Testo sipajte u tepsiju koju ste prethodno obložili pek papirom i pecite ga oko 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Ostavite da se ohladi, a zatim gotovu koru izbockajte viljuškom i premažite mlekom koje ste pomešali sa šećerom u prahu.
Želatin pomešajte sa vodom i ostavite ga da nabubri, a u međuvremenu u tiganju pomešajte maline i šećer, pa kada se smesa bude istopila, dodajte i želatin i kuvajte, uz neprestano mešanje, još nekoliko minuta.
Smesu sipajte preko kore i lepo je poravnajte, pa ostavite da se ohladi u frižideru dva sata.
Umutite slatku pavlaku sa šećerom, dodajte krem sir i sve sjedinite mikserom, a zatim sipajte kokos i lagano umešajte. Fil sipajte preko voćnog želea i ukrasite belom rendanom čokoladom, a zatim ostavite oko dva sata u frižideru, da se ohladi.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari