
Recept dana: Musaka sa ćuftama i krompirom - umesto mlevenog mesa loptice pune začina, a umesto preliva od jaja - paradajz sos i sir (VIDEO)
Recept koji zaslužujete da isprobate

Musaka je svima dobro poznato jelo, a u mnogim zemljama je specijalitet. U zavisnosti od toga u kojoj zemlji je jedete, osetićete i razne vrste povrća, jer svaka dodaje neko drugo.
Kod nas se musaka priprema sa mlevenim mesom i krompirom, pa se zalije jajima i mlekom.
Ipak, predlažemo vam da obavezno isprobate ovaj recept, jer smo sigurni da ćete se oduševiti ukusom.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
- 550 g mlevenog mesa
- 800 g krompira
- 1 jaje
- 1 crni luk
- 40 g tvrdog sira
- 200 ml pelata

Priprema:
Jaje, crni luk i začine po želji dodajte u mleveno meso, pa sve dobro sjedinite rukama i oblikujte manje ćufte.
Isecite krompir na kolutove i svaki kolut presecite na pola.
Ređajte krompir u tepsiju koju ste malo nauljili, pa ćufte i tako sve dok ne popunite tepsiju.
Sipajte preko pelat, pa pokrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 40 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni.
Foliju skinite i pecite još 20 minuta, pa pospite rendanim sirom i pecite još 5-10 minuta.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari