
Recept dana: Brza musaka - izmešajte sastojke, stavite u tepsiju i gotovo
Bilo da je spremate za porodicu ili želite da impresionirate goste, brza musaka će vas osvojiti svojom jednostavnom pripremom i bogatim ukusom

Jeste li u potrazi za ukusnim obrokom koji se priprema brzo i jednostavno? Upoznajte brzu musaku - jelo koje će vas oduševiti svojom jednostavnošću i fantastičnim ukusom.
Idealan je izbor za one trenutke kada želite nešto ukusno na tanjiru, a nemate puno vremena za pripremu. Bez ređanja slojeva i komplikovanih koraka, ovaj obrok će vas očarati svojom praktičnošću i efikasnošću.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 500 g svinjskog mlevenog mesa
- 1 manja tikvica
- 1 crni luk
- 1 kašičica mlevene paprike
- 5 kašika soka od paradajza
- 2 čena belog luka
- 500 ml vode
Preliv:
- 1 čaša kisele pavlake (180 ml)
- 2 jaja
- 1 kašika brašna
Priprema:
Oljuštene krompir i tikvicu isecite na kockice. Crni i beli luk sitno iseckajte. Pomešajte mleveno meso, sok od paradajza, mlevenu papriku, vodu, so i biber po ukusu. Dodajte krompir, tikvice i luk, promešajte, sipajte u podmazanu tepsiju i poravnajte.
Po potrebi dodajte još vode da cela musaka bude natopljena. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Pomešajte kiselu pavlaku, umućena jaja, brašno, malo soli i prelijte musaku, pa pecite još 15-20 minuta.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari