
Trik za savršeno testo: Napravite ga danas, čuvajte do sedam dana u frižideru i pravite slane i slatke đakonije
Možete praviti razne ukusne poslastice kao što su podloga za picu, slatke i slane kiflice, lepinjice, mini pice, ili bilo šta drugo što vam padne na pamet

Ovo testo je izuzetno jednostavno za pripremu, koristite sastojke koje uglavnom već imate u vašoj kuhinji. Ono što je najbolje, uspeh je zagarantovan za sve. Možete ga lako čuvati u frižideru u kesici do sedam dana, spremno da ga koristite kad god vam zatreba, a ne morate brinuti o tome da će se pokvariti.

Sastojci:
- kilogram brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika soli
- 1 dl ulja
- 4 dl jogurta
- 2,5 dl mleka
- 1 sveža kockica kvasca
- 2 supene kašike šećera
- 2 jaja
Priprema:
Priprema ovog testa je jednostavna i počinje dodavanjem toplog mleka u koje ćete ubaciti malo šećera, kvasac i 2 kašike brašna. Promešajte sve dok se šećer ne istopi i kvasac se ne aktivira. Važno je da okolina bude topla kako bi se proces podizanja kvasca ubrzao.
U drugoj posudi, pomešajte preostale sastojke. Kada je kvasac dovoljno nadošao, dodajte ga u sredinu brašna i zamesite glatko testo. Ukoliko primetite da se lepi za ruke, dodajte još malo brašna.
Nakon što zamesite testo, stavite ga u kesu. Možete prethodno malo nauljiti ili posuti brašnom kako biste sprečili lepljenje. Važno je da dobro istisnete vazduh iz kese pre nego što je zatvorite i stavite testo u frižider, gde ga možete čuvati do 7 dana.
Pre nego što krenete sa oblikovanjem testa, ostavite ga da odstoji na toplom mestu barem sat vremena, ili po mogućstvu duže. Testo će tokom tog vremena dodatno narasti i postati mekše.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari