
Recept dana: Voćna torta sa pudingom i piškotama - kraljica lepote i ukusa koju jednostavno morate da probate (VIDEO)
Torta vredna svake pažnje i divljenja

Tortama i kolačima retko ko može da odoli, a mi definitivno ne spadamo u tu grupu. I obično vam delimo recepte za brze poslastice, a često biramo i one za koje nije potrebno pečenje.
Ipak, svi znamo da su i oni malo komplikovaniji recepti često vredni svakog truda, jer rezultat koji se dobija nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Voćna torta sa pudingom i piškotama osvojiće apsolutno svakoga ko je bude probao, a iako priprema zahteva malo više vremena, mogu da je prave i oni koji nemaju mnogo iskustva u kuhinji - ispašće savršena.
Pixabay
Vreme pripreme:
- 75 minuta
Sastojci:
Za fil:
- 1,7 l mleka
- 180 g pudinga od vanile
- 200 g šećera
- 300 g putera
- piškote

Za džem od jagode:
- 700 g smznutih jagoda
- 150 g šećera
- 40 g kukuruznog skroba
- 100 ml vode
- 30 g želatina
- 100 ml vode

Priprema:
Mleko (200 ml) sipajte u posudu, a zatim u njega umačite piškote i ređajte ih u kalup za tortu. Pomešajte puding od vanile sa 300 ml mleka (ne sme da bude grudivca), a 1,2 l sipajte u šerpu i stavite da se zagreje.
Dodajte puding od vanile i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Prebacite u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se dobro ohladi.
U šerpu, za to vreme, sipajte jagode i šećer i kuvajte dok ne puste sav sok. Pomešajte skrob sa 100 ml vode, tako da nema grudvica, i dodajte ga u jagode. Kuvajte još nekoliko minuta, uz mešanje, a nakon toga smesu sa jagodama prebacite u blender i izblendirajte tako da dobije glatku smesu. Procedite kroz sito.

Sipajte deo džema od jagde u jednu posudu, ostavite sa strane, a ohlađeni puding umutite, pa mu dodajte umućeni puter sobne temperature i sve sjedinite mikserom.
Fil podelite na dva jednaka dela i u jedan deo dodajte džem od jagoda (onaj koji ste odvojili u posudu) i promešajte.
Sipajte prvo preko piškota puding od vanile, poravnajte, a zatim stavite na 40 minuta u frižider. Pomešajte želatin sa 70 ml vode i ostavite da nabubri. Otopite na pari i dodajte u preostali džem od jagoda.
Sipajte preko fila od pudinga i poravnajte. Stavite u frižider na 20 minuta, a preko sipajte puding u koji ste dodali džem sa jagodama, poravnajte i stavite u frižider na dva sata.
Tortu ukrasite džemom od jagoda.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari