
Pečeni paradajz (RECEPT)
Ovakav do sada niste probali

Mnogima je paradajz omiljeno povrće i često ga i rado jedu tokom sezone. Zato vam donosimo jedan recept koji je idealan za bruskete, sendviče, ali i da se jede samostalno. U pitanju je pečeni paradajz.
Potrebni sastojci:
- 6-10 komada zrelog paradajza
- 4-6 čena belog luka
- 1-2 kašike origana
- 125 ml ekstradevičanskog maslinovog ulja
- morska so i sveže samleveni biber po ukusu
- nekoliko listova svežeg bosiljka za serviranje

Foto: Profimedia
Način pripreme:
Zagrejati rernu na 150 do 160 stepeni. Oprani i osušeni paradajz iseći po dužini, na tanke komade. Poređajte ih na pleh, a možete i na papir za pečenje.
Beli luk iseckajte sitno, pa stavite u činiju sa origanom, biberom, dodajte maslinovo ulje i so, pa sve dobro izmešajte. Tom smesom premažite svaku stranu paradajza.
Peći oko pola sata i pratiti da ne izgori. Možete ga složiti u teglicu i preliti maslinovim uljem, pa čuvati u frižideru do upotrebe.
Odlično se slaže uz sir, a možete dodati i bosiljak.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari