
Jedinstvena tehnika za savršene pljeskavice od jaja: Upamtite ovaj način pripreme koji će vas oduševiti
Kuvana jaja mogu biti osnova za ukusnu i jedinstvenu pljeskavicu

Većina nas je navikla na tradicionalan način pripreme kuvanih jaja - kuvanje, ljuštenje i konzumiranje. Međutim, postoji jedan fascinantan način koji većina Srba nije ni znala, a koji će potpuno promeniti našu percepciju kuvanih jaja. Ovaj neobičan proces započinje tako što kuvana jaja odmah ocedimo i prelijemo hladnom vodom. Zatim, sledi neverovatna transformacija - ljuska se skida, a komadići mesa se koriste za oblikovanje ukusne pljeskavice.
Sastojci:
- 6 jaja
- 250 g mlevenog mesa (po izboru)
- 1 ljuta kobasica
- 1 jabuka
Za pohovanje:
- Jaja
- Brašno
- Prezle

Priprema:
1. Pomešajte mleveno meso, rendanu kobasicu i oljuštenu jabuku u činiji. Posolite i pobiberite po ukusu, zatim dobro sjedinite sve sastojke.
2. U velikoj šerpi dovedite vodu do ključanja. Lagano kašikom spustite jaja u ključalu vodu i kuvajte ih 4,5 minuta. Nakon toga, odmah ocedite kuvana jaja i prelijte ih hladnom vodom kako biste oljuštili ljusku.
3. Skinite ljusku sa kuvanih jaja. Uzmite komad mesa iz pripremljene smese i oblikujte pljeskavicu oko jajeta. Vodite računa da sloj mesa bude tanak kako bi jelo bilo ukusno.
4. Uvaljajte pljeskavicu u brašno, pa je potom umočite u umućena jaja. Nakon toga, obložite je prezlima kako bi se stvorila hrskava kora.
5. Zagrejte ulje u tiganju ili dubokom loncu. Pržite pljeskavicu u zagrejanom ulju dok ne postane zlatno smeđa i hrskava sa obe strane.
6. Nakon što je pljeskavica pržena, izvadite je iz ulja i stavite na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari