
Zdrava grickalica, idealna za školsku užinu: Krekeri koji mogu da stoje i nekoliko dana (RECEPT)
SlanI krekerI sa semenkama pogodovaće svima koji su netolerantni na gluten ili imaju problema s opstipacijom

Školsko zvono se oglasilo i mnogi roditelji ponovo moraju da smišljaju užinu za svoje školarce. Mi imamo predlog koji će se provereno dopasti najmlađima, a ujedno je zdrav.
U pitanju su zdravi krekeri sa semenkama koji ne sadrže gluten, a sjajni su i za one koji imaju problema sa opstipacijom.
Možete da ih poslužite same ili preko njih da stavite sir, salamu, kečap, gotovo sve slano što vam padne na pamet, ali i slatko, ukoliko volite da mešate ukuse.
Zdravi krekeri sa semenkama
Sastojci:
- 1/2 šolje semenki lana
- 1/4 šolje čija semenki
- 2 kašike susama
- 2 kašike maka
- 1/2 šolje semenki bundeve (golica)
- 2 prstohvata pomešane kurkume, majčine dušice, slatke mlevene paprike, soli i bibera
- 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:
Pomešajte laneno i čija seme sa 1/2 šolje vode, pokrijte providnom folijom i sačekajte oko sat da dobijete gelastu smesu.
Potom dodajte sve preostale sastojke i začine. Uz pomoć vlažne kašike mesu ravnomerno rasporedite na pleh obložen pek-papirom.
Ako želite, možete ga iseći pre nego što ga ubacite u rernu. Pecite oko 25 minuta na 200 stepeni.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari