
Recept dana: Pijadina s jajima, pečurkama i spanaćem gotova za 10 minuta, a može i da se ponese na posao (VIDEO)
Kultni italijanski fast food koje ćete obožavati pravi se za svega nekoliko minuta

Svi znaju da je pica sinonim za italijansku uličnu hranu, međutim tu je i pijadina koju obožavaju milioni ljudi širom sveta. Reč je o jelu siromašnih Italijana, koje je postalo popularno kada je posle Drugog svetskog rata počelo da bude prodavano na kiosicma duž jadranske obale. Recept potiče još iz doba Starog Rima kada se pijadina tradicionalno pekla na krugu od pečene gline, terakote i jela kao hleb.
Profimedia
U osnovi, pijadina je pljosnata lepinja od beskvasnog testa umešenog od brašna, masti vode i soli, veoma nalik tortilji. Ona se puni slatkim ili slanim filovima a rezultat će uvek biti fantastičan. Kada napravite pijadinu, možete je držati u frižideru do dva dana u hermetički zatvorenoj posudi.
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci (za 6 pijadina):
- 500 g brašna
- 200 g vode sobne temperature
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 130 g masti
- 1 kašičica soli
- Fil za 1 pijadinu:
- 1 jaje
- 100 g pečurki
- 1 kockica putera
- 50 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike seckanog peršuna
- 50 g rendanog kačkavalja
- so
Priprema:
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari