
Recept dana: Tradicionalni pilav sa posebnim sastojkom - baš kakav su naše bake pravile
Ovaj tradicionalni pilav donosi ukuse prošlih vremena direktno na vašu trpezu

Spremite seljački pilav baš onakav kakav su naše bake spremale, koristeći ovaj autentični recept. Tajna se krije u jednostavnoj pripremi, koju ćete voleti, i ukusnom sastojku koji donosi punoću ukusu.
Sastojci:
- 600 g praziluka
- 3 šargarepe
- Pakovanje šampinjona
- 600 g piletine (batak i karabatak)
- 150 g pirinča
- 500 ml mleka
- Ulje
- So, biber, suvi začin, začinska crvena paprika

Priprema:
1. Isecite praziluk na kružiće, a šargarepu na kockice, pa ih dobro izdinstajte u tiganju dok ne postanu mekani.
2. Dodajte iseckane šampinjone i pržite ih zajedno s povrćem dok ne omekšaju i puste svoj ukus.
3. Dodajte pirinač i začine po ukusu, a zatim promešajte i kratko prodinstajte kako bi pirinač upio arome.
4. Sipajte malo mleka u smesu i pažljivo promešajte.
5. Prebacite smesu u tepsiju.
6. Poređajte komade piletine preko povrća i pirinča.
7. Prelijte preostalim mlekom.
8. Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni Celzijusa.
9. Pecite oko 30 minuta, ili dok se pilav lepo zapeče i piletina skuva.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari