
Recept dana: Piletina "oženi me" iz tiganja, zaludela je preko 300 miliona na mrežama, a evo i zašto (VIDEO)
Ako ste pratili recepte na društvenim mrežama, verovatno ste naišli na ovaj koji je postao globalni trend među domaćicama širom sveta, pa i među našim

Volimo piletinu na sto načina, a u poslednje vreme jedna je izbila na tron na mrežama.
Reč je o receptu za piletinu "oženi me", koji osim neodoljivog ukusa, privlači pažnju i svojim intrigantnim nazivom.
Samo ime kaže da će onog ko je proba oboriti s nogu, a sada i vi možete isprobati ova ukusni specijalitet.
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci:
- 500 grama belog mesa (pilećih šnicli)
- So, biber
- ¼ šolje brašna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike putera
- 3 čena sitno seckanog belog luka
- 1 kašika paradajz paste
- 1 šolja pilećeg bujona
- ½ kašičice sušenog origana
- Mlevena paprika
- ½ do ¾ šolje pavlake za kuvanje
- ½ šolje rendanog paradajza
- 70 grama iseckanog suvog paradajza
Priprema:
1. Isecite pileća prsa na tanke šnicle, zatim ih pobiberite i posolite po ukusu. Uvaljajte svaku šniclu u brašno.
3. Pržite piletinu na zagrejanom tiganju dok ne porumeni, otprilike oko tri do četiri minuta sa svake strane. Izvadite šnicle iz tiganja.
4. U tiganj dodajte preostalo brašno, pileći bujon, parmezan, pavlaku za kuvanje, mlevenu papriku, sušeni paradajz, i sve dobro umutite dok se sjedini.
5. Vratite piletinu u tiganj i kuvajte još dva do tri minuta dok ne bude gotovo.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari