
Recept dana: Fondan krompir, omiljena hrana na nešto drugačiji način - savršenog ukusa, idealan par sa nedeljnim pečenjem
Omiljen i kod kuvara širom sveta

Krompir je mnogima omiljeno jelo. Služi se i kao glavno jelo, ali je odličan i kao dodatak uz meso.
Ako su vam dosadili standardni načini pripreme krompira, vreme je da probate nešto novo i to odlično.
Fondan krompir je omiljen kod kuvara širom sveta i to iz više razloga. Odličnog je ukusa, a sjajno izgleda kada se služi uz nedeljno pečenje.
Priprema ne iziskuje mnogo vremena, a kada je začinjen ruzmarinom i timijanom, ne zna se da li su mu lepši ukus ili miris.
Vreme pripreme:
- 45 minuta
Sastojci:
- 6 srednjih krompira
- 1 kašika maslinovog ulja
- 200 g neslanog putera, na kockice
- 4 velika čena belog luka, zgnječena
- 2 grančice ruzmarina
- 2 grančice timijana
- 200 ml pilećeg ili povrćnog temeljca
Priprema:
Odrežite krajeve krompira tako da leže ravno sa obe strane.
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj temperaturi. Kada se zagreje, dodajte krompir isečenom stranom nadole. Pržite 5-7 minuta, ili dok ne porumeni, a zatim okrenite i pržite na drugoj strani. Dodajte puter u tiganj da se rastopi.

Rasporedite beli luk i začinsko bilje oko krompira i dobro začinite.
Pažljivo sipajte temeljac oko krompira, vodeći računa o vrućem puteru koji bi mogao da prska.
Pokrijte i lagano krčkajte 25-30 minuta, ili dok krompir ne omekša, a zatim poslužite.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari