
Izdinstajte meso na pravi način: Postignite neodoljivu mekoću koja će se topiti u ustima poput slatkiša - bez ikakvih grešaka
Priprema mesa na ovaj način zahteva jednostavno strpljenje, jer što duže dinstate, meso će postati sve ukusnije i raspasti se

Dinstano meso, bilo da je reč o junećem ili svinjskom gulašu ili paprikašu, ima neodoljivu sočnost i topi se u ustima, upijajući bogatstvo ukusa i mirisa. Ovakva jela pružaju pravi užitak gurmanskim nepcima.
Ključ uspeha kod dinstanja mesa leži u strpljenju, jer što duže traje proces, to će meso postati ukusnije i razmazivije. Evo jednostavnog univerzalnog recepta za pripremu mesa, a ostale sastojke možete prilagoditi prema želji.
Sastojci:
- Oko 700 g svinjskog mesa
- 1 puna kašika masti
- Voda
- 1 kašika suvog začina
- Mlevena crvena paprika
Priprema:
1. Meso iseckajte na kocke, stavite ga u dublju šerpu, prelijte vodom da prekrije meso i dodajte mast i suvi začin.
2, Ostavite meso da se krčka 2 do 3 sata na laganoj temperaturi. Kada počne da se raspada, pustite da ispari sva voda i da se malo zapeče.
3. Na kraju dodajte malo mlevene crvene paprike.
4. Poslužite meso sa omiljenim prilogom, bilo da je to sveže ili pečeno povrće, na primer, krompir.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari