
Recept dana: Sočni krompir punjen slaninom i pečurkama, kad ga jednom probate, stalno ćete ga praviti
Skuvan, punjen, pa zapečen - oduševiće svakog ko ga okusi

Kompir volimo na sve načine i zato nam nikad nije dosta novih ideja i recepata s ovom jednostavnom, a svestranom namirnicom. Budući da smo svi odavno probali sve moguće kombinacije mesa s krompirom, ovaj će recept oduševiti sve ljubitelje takve klasične kombinacije, ali na malo maštovitiji način.
Zamislite topao i sočan punjen krompir s omiljenim sastojcima, a retko kome nisu: slanina, pečurake i rendani kačkavalj. Osim što je samostalno jelo, ovako punjen krompir odličan je prilog uz meso.
Profimedia
Punjeni pa pečeni krompir sa pečurkama, slaninom i kačkavalj je ukusno glavno jelo ili prilog uz jela od mesa. Jednostavno i brzo, ovo jelo ostavlja utisak kompleksnosti koja će vas potpuno osvojiti.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
- 5 krompira
- 8 pečuraka
- 1/2 ljubičastog luka
- 100 g slanine
- 2 čena belog luka
- 1 dl belog vina
- 50 g kačkavalja (gauda)
- italijanska mešavina (ili začini po želji)
- so, biber
Priprema:
1. Slaninicu ispecite na tiganju bez masnoće pa kad zacakli dodajte sitno seckane crni i beli luk, pečurke i malo belog vina.
2. Nakon nekoliko minuta ulijte ostatak vina, italijansku mešavinu so i biber.
3. Neoljušteni krompir koji ste dobro oprali sodom bikarbonom kuvajte u slanoj vodi oko 15 minuta.
4. Kad je skuvan, izvadite ga iz vode, a kad se ohladi, zasecite koru i kašikom izvadite malo sredine.
5. Udubljenja napunite slaninicom i pečurkama.
6. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 30 minuta.
7. Krompir izvadite iz rerne, pospite ga sirom i vratite u rernu još 10-15 minuta.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari