
Recept dana: Dinstana piletina sa lukom na starinski način, ukusna i sočna sa saftom u koji možete umočiti
Jednostavna za pripremu čak i za one koji nisu vični u kuhinji

Uvek nam fali dobrih ideja za ručak ili večeru. Pogotovo, ako su one jednostavne i ne zahtevaju mnogo vremena.
Kada je meso u pitanju, piletina se najčešće nalazi na trpezi i postoji mnogo načina za pripremu. A neke smo i zaboravili. Baš takav je i ovaj recept za dinstanu piletinu sa lukom, kako su je nekada spremale naše bake.
Piletina pripremljena na ovaj način biće ukusna, mekana, sa neodoljivim saftom u koji možete umakati hleb.
Možete je pripremati od belog mesa ili bataka i karabataka. Šta god da izaberete, imaćete sjajan obrok.
Vreme pripreme:
- 45 minuta
Sastojci:
- 1 kg pilećih bataka, karabataka i filea (ukupno)
- 4 srednja crna luka
- 1 praziluk
- so i biber po ukusu
- 100 ml ulja za prženje
Priprema:
Najpre crni luk isecite na tanke šnitove, a struk praziluka na kolutove. Dodajte ulje u tiganj, kada se zagreje, ubacite luk i praziluk da se proprže dok ne omekšaju.
Kada je luk omekšao ubacite meso, batak, karabatak i file koji ste isekli na kockice. Ostavite da se krčka, okrenuti povremeno da se zapeče sa svih strana. Dodajte so, biber i ako želite još neki suvu začin.

Sipajte 250 ml vode, poklopite i ostavite da se lagano krčka na tihoj vatri barem pola sata. Poslednjih desetak minuta skinite poklopac da bi višak vode ispario.
Kada je jelo gotovo, možete ga poslužiti uz krompir pire.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari