
Poboljšajte ukus kačamaka ovim sastojkom za neodoljiv obrok: I deca će tražiti još!
Ovaj obogaćeni kačamak ne samo da je brz i jednostavan za pripremu, već je i savršenog ukusa

Kačamak, tradicionalno jelo koje nas vraća u detinjstvo i pruža osećaj topline doma, može se lako transformisati dodatkom jednog jedinstvenog sastojka koji će obogatiti njegov ukus i učiniti ga omiljenim obrokom vaše dece.
Otkrivanje novih načina za unapređenje klasičnih jela omogućava nam da razbijemo monotoniju u kuhinji i pružimo porodici nove ukusne trenutke za pamćenje.
Predstavljamo vam jednostavan način da kačamak učinite još ukusnijim i zanimljivijim – dodavanjem sira ali još tokom kuvanja (poželjno tvrdog, kao što je parmezan ili neki oštriji domaći sir) i dimljene slanine, koje će mu dati bogatstvo ukusa i teksture.
Sastojci:
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 4 šolje vode
- 1 kašičica soli
- 100 g dimljene slanine
- 100 g rendanog sira
- Malo maslaca (opciono)
Priprema:
1. U velikom loncu zagrejte vodu do ključanja. Dodajte so.
3. Dok se kačamak kuva, isecite dimljenu slaninu na male komadiće i propržite na tiganju dok ne postane hrskava. Ostavite sa strane.
4. Kada je kačamak gotov, dodajte maslac da postane još kremastije i mešajte dok se potpuno ne istopi i sjedini sa kačamakom.
5. Umešajte prženu slaninu i polovinu rendanog sira direktno u kačamak, dobro promešajte da se sve lepo sjedini.
6. Servirajte toplo sa preostalim sirom posutim odozgo.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari