
Tajna je u jednom koraku koji se uglavnom preskoči: Kako da vam griz knedle uvek uspeju
Često zadaju muke mnogim domaćicama

Supa sa knedlama mnogima je omiljena. A nije retkost da vam priprema griz knedli zadaje muke. Ili budu tvrde ili se raspadaju.
Zato postoje pravila i ispravni koraci da bi vam knedle bile savršene.
Za početak jedna važna stvar koju domaćice mahom preskaču. A to je da griz knedle treba da odstoje. Većina domaćica pomeša sastojke i odmah ih ubacuje u kipuću vodu.
Ipak ih ne treba spremati u poslednjem trenutku, jer smesa treba da odmori barem pola sata, a poželjno je i duže. Dakle, sledeći put kada budete pripremali supu sa knedlama, ostavite dovoljno vremena da ona odstoji pola sata.
Takođe, treba dodati tačan broj kašika griza, kao i ulja. Nije dovoljno da u razmućeno jaje odokativnom metodom dodajete griz dok vam se ne učini da je dobro.
Profimedia
A to znači da u jedno dobro razmućeno jaje treba da dodate 1 kašiku ulja ili masti i 4 ravne kašike griza uz prstohvat soli. Od ove smese, knedle će biti mekane.
Ako želite da one budu nešto tvrđe, slobodno ubacite još jednu-dve kašike griza.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari