
Pre nego što spremite sarmu, obavezno uradite jednu stvar sa kiselim kupusom: Samo tako će postati mekan i sočan kada se skuva
Posebnu pažnju treba posvetiti pripremi listova kiselog kupusa

Nekada priprema listova kiselog kupusa za spremanje sarme oduzima mnogo vremena. Međutim, postoji koristan trik koji može značajno pojednostaviti ovaj proces.
A sada vam otkrivamo zašto bi trebalo da zamrznete kiseli kupus za sarme.
Sarme su jelo koje zahteva pažljivu pripremu, a pravilna priprema listova kupusa je ključna. Zamrzavanje listova kupusa predstavlja izvrstan način za uštedu vremena i olakšavanje procesa pravljenja sarmi.
Profimedia
Kako zamrznuti kupus za sarme:
- Izaberite gustu glavicu kupusa
- Uklonite klip i oštećene listove
- Operite kupus pod tekućom vodom
- Blanširajte listove kupusa u ključaloj vodi 2-3 minuta
- Ohladite listove u hladnoj vodi
- Osušite listove krpom
- U porcijama umotajte ih u providnu foliju za hranu
- Držite kupus u zamrzivaču 3 dana
Za odmrzavanje kupusa, izvadite potrebnu količinu listova iz zamrzivača i ostavite ih da se odmrzavaju na sobnoj temperaturi nekoliko sati. Nakon toga, lagano stisnite listove kako biste uklonili višak vlage.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari