
Od danas ćete samo ovako da ih pravite: Savršene knedle bez krompira, brže se spremaju, a i jeftinije su
U knedle možete stavljati šljive, jagode, kajsije, čokoladu, ali i slana punjenja

Većina domaćica koja ne pravi poznati tradicionalni slatkiš - knedle, najčešće knedle sa šljivama, biva odvraćena od pripreme jer im se ne da da se bakću s krompirom - te ljušti, te kuvaj, te pasiraj, pa to oduzme pola dana, a pojede se za tren oka. S druge strane, ukusu domaćih gomboci pa i u slanoj varijanti s ajvarom i kačkavaljem, retko ko može da odoli.
Zato je ovaj jednostavni recept za knedle bez krompira dragocen. Kad ga pogledate, više nikad nećete stavljati krompir u knedle. Od datih sastojaka trebalo bi da dobijete osam većih, odnosno 10 manjih knedli.
Profimedia
Vreme pripreme:
- 40 minuta
Sastojci:
- 1 čaša griza
- 1,5 šolje brašna
- 3 kašike ulja (ili 15 g putera)
- 500 ml vode
- 1,5 kašika soli
- 1 jaje
- punjenje (čokolada, šljive ili džem po želji)
- prezle (ili mleveni keks ili mak)
Priprema:
1. Brašno prosejte i pomešajte sa grizom.
2. U vodu sipajte ulje i prstohvat soli i stavite na ringlu.
3. Kada voda proključa, smanjite vatru i ubacite mešavinu brašna i griza.
4. Kuvajte dok se ne formira lopta.
5. Kad se ohladi, dodajte jaje i promešajte.
6. Čokoladu izlomite na kockice i stavite na sredinu knedle - ruke treba da vam budu mokre.
7. Kuvajte u ključaloj vodi sa 1 kašikom soli 10 minuta.
8. Uvaljajte u prezle namazane puterom ili mleveni keks ili mak.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari