
Recept dana: Pileći burgeri iz rerne, šest komada u jednom cugu, a ukus fenomenalan (VIDEO)
Neka ova subota bude u znaku mirisnih lepinjica sa sočnim mesom i aromatičnim prelivom

Pripremite se da otkrijete novu zvezdu među burgerima sa ovim jedinstvenim receptom za piletinu! Ovaj recept kombinuje sočnost pilećeg filea s bogatstvom i dubinom ukusa raznih dodataka i začina, nudeći vam krajnji užitak u svakom zalogaju.
Započnite sa mariniranjem pilećih prsa u mešavini limunovog soka i maslinovog ulja. Ovako sočno pileće meso postaje osnova za neodoljivo ukusne hamburgere. Kulinarska avantura se nastavlja sa domaćim sosom i začinima koji će dodatno pojačati ukus, a završava se spektakularnim dodirom rastopljenog putera s belim lukom i svežim peršunom. Uživajte u svakom zalogaju ovog maštovitog jela koje obećava da će zadovoljiti sve vaše gastronomske želje.
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci:
Za fil od mesa:
- 600 g pilećih prsa
- 2 kašike limunovog soka
- 3 kašike maslinovog ulja
- so, biber
Za sos:
- 3 kašike sosa (za piletinu ili roštilj)
- 1 kašika belog luka u prahu
- 1 prstohvat mlevenog crnog bibera
Za hamburgere:
- 6 lepinjica
- 6 kriški topljenog sira
- 3 kašike majoneza (može i grčki jogurt)
- 1 prstohvat slatke paprike
- 1 prstohvat crnog bibera
- 120 g rendanog sira
Za vrh lepinje:
- 20 g rastopljeneg putera
- 2-3 grančice seckanog svežeg peršunca
- 2 čena belog luka
Priprema:
1. Piletinu marinirajte pa propržite da se ispeče.
2. Kada se meso malo ohladi, isecite ga na sitne komade
3. Komade pečenog pilećeg filea pomešajte sa sosom, belim lukom i biberom.
4. Majonez pomešajte sa paprikom i biberom.
5. Otopljeni puter sjedinite sa sitno seckanim peršunom i belim lukom
6. Ređajte pljeskavice u vatrostalmu posudu za pečenje: na donje polovine stavite kriške topljenog sira, na njih komadiće pilećeg filea u sosu
7. Prelijte mešavinom majoneza, pospite rendanim sirom te poklopite gornjim polovinama lepinji.
8. Odozgo namažite smesu od putera, peršuna i belog luka na vrhu.
9. Pecite u rerni zagrejanoj na 180° C dok se sir ne istopi a lepinje ne porumene.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari