
Napravite uskršnju pletenicu i unesite magiju na svoju trpezu: Ukućani neće moći da joj odole
Kada se ova čarobna pletenica pojavi na stolu, nema sumnje da će svako jelo postati svečanost

Dok Uskrs polako kuca na vrata, naša kuća se pretvara u mesto gde se budi posebna čarolija. Miris svežeg testa, slatkog kvasca i šarenilo boja koje se prelivaju na stolu postaju deo naše svakodnevice.
Uskršnja pletenica je ne samo obrok, već pravo delikatno remek-delo koje spaja tradiciju i inovaciju, prelivajući se neodoljivom magijom koja ne može proći neprimećeno.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 20 g kvasca
- 1 kašika soli
- 1,5 kašika šećera
- 1 dl mleka
- 1,5 dl jogurta
- 1 kašika pavlake
- 0,5 dl ulja
- 1 jaje
Za premazivanje:
- 3 kašike margarina za mazanje
- 1 jaje
- susam za posipanje
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
3. U jednoj posudi pomešajte so, šećer, ulje, pavlaku, deo brašna, pa dodajte nadošli kvasac. Mesite varjačom, zatim dodajte umućeni jogurt i preostalo brašno.
4. Ostavite testo da nadođe oko pola sata. Zatim razvucite testo u oblik pravougaonika i premažite ga margarinom.
5. Isecite testo na tri jednake trake, pa svaku traku uvijte u rolat. Od uvijenih traka ispletite pletenicu.
6. Stavite pletenicu u pleh obložen pek papirom, pokrijte je i ostavite tako 20 minuta.
7. Premažite pletenicu umućenim jajetom, pa je pospite susamom.
8. Pecite oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari