
Recept dana: Brze korejske palačinke od tunjevine, hrskave i mirisne, jeftine su, a lako se prave (VIDEO)
Ove palačinke su omiljene ne samo zbog svog ukusa, već i zbog jednostavnosti pripreme

Korejska kuhinja je poznata po svojoj raznolikosti i bogatstvu ukusa, a jedan od manje poznatih, ali izuzetno ukusnih specijaliteta su čamčijeon, korejske palačinke s tunjevinom. Vrlina ove slane užine je što se pravi se od tunjevine i još nekoliko sastojaka, koje verovatno već imate u kuhinji, Najbolje od svega je što su gotove za samo 15 minuta. U Koreji se najčešće jedu kao prilog, a nakon što se svi sastojci usitnei pomešaju, jednostavno se prže u tiganju na ulju.

Sa čim se jedu korejske palačinke od tunjevine
Ove palačinke se mogu jesti sa pirinčem i drugim prilozima, mogu se staviti između dve lepinje i poslužiti kao pljeskavica, a mogu se iseckati na stinije delove i ubaciti u salatu - mogućnosti su beskrajne i zaista su raznovrsne. A sada smo pronašli odličan recept za ove palačinke.
Blogerka o hrani Kristi Laj poznata je po tome što deli recepte za brza i laka azijska jela, a ove palačinke su jedno od njih:
Vreme pripreme:
- 15 minuta
Sastojci:
- 150 g tunjevine iz konzerve
- 30 g crvene paprike
- 1 mladi luk
- 1 jaje
- 50 g brašna
- 1 čen belog luka
- 1 prstohvat proprženih semenki susama
- ulje
- so, biber
Priprema:
1. Tunjevinu ocedite iz konzerve, pa je pomešajte sa sitno seckanom paprikom, mladim lukom, jajetom, brašnom, belim lukom, susamom, kašikom ulja, solju i biberom.
2. Dobro promešajte i u činiji podelite na četiri jednaka dela. Od svakog dela napravite kuglu i prebaciti u tanjir.
3. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri i dodajte ulje. Kada se ulje zagreje, jednu kuglicu od tunjevine stavite u tiganj i špatulom spljoštite u palačinke.
4. Pržite po dva do tri minuta sa svake strane, dok obe strane palačinke ne porumene.
5. Prebacite na tanjir obložen papirnim ubrusom da upije višak ulja i poslužite.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari