
Recept dana: Zdrava torta sa jagodama i kremom od indijskih oraha - domaće kore joj daju dodatnu čar
Slatkiš koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Ako ste u potrazi za zdravim desertom, sa kojim ne odričete ukusa i estetike, ova torta sa bademovim korama i kremom od indijskih oraha je idealan izbor.
Jedinstvena kombinacija sastojaka pruža bogatstvo ukusa, dok lagana priprema i zdraviji sastojci omogućavaju da uživate bez griže savesti.
Sa jagodama, narom i kremastim slojem od oraha, ova torta je savršena za svaku priliku, od posebnih proslava do opuštenih popodneva sa porodicom
Vreme pripreme:
- oko 60 minuta
Sastojci:

Za kore:
- 4 kašike bademovog putera
- 4 kašike meda
- pola šolje kokosovog šećera
- pola šolje (od 200ml) bademovog mleka
- 2 pune kašike polu otopljenog kokosovog ulja (1/5 šolje)
- 2 kašičice vanila ekstrakta
- prstohvat soli
- 300g mlevenih badema
- 100g ovsenog brašna
Sastojci za krem:
- 150g sirovog indijskog oraha, prethodno potopljenog u vodu nekoliko sati
- 250ml bademovog mleka
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- ceđeni sok od polovine limuna
- kašika meda
- 3 kašike ohlađenog kokosovog ulja

Za dekoraciju:
- 350g jagoda
Priprema:
1. Prvo se pravi krem jer on treba da stoji u frižideru tokom noći. Stavite sve sastojke u blender, sem kokosovog ulja i dobro izblendate da dobijete gladak krem. Dodajte i kokosovo ulje i opet sve izblendajte.
2. Gotov krem ide u frižider tokom noći.
3. Za pripremu kora u činiji pomešate bademov puter, med i kokosov šećer dok se lepo ne sjedine.
3. Postepeno dodajete bademovo mleko i mutite da se sjedini
4. Sledeće dodajete kokosovo ulje, vanila ekstrakt i prstohvat soli, sve dobro umutite.
5. U to dodajte mlevene bademe, izmešajte a na kraju i ovseno brašno.
6. Masu podelite na 2 dela i svaki deo rastanjite u koru na kalupu postavljenim pek papirom.
7. Svaka kora se peče 20 min na srednjoj prečki u rerni, bez ventilatora.
8. Gotove kore treba da izgledaju kao na slici (kada ih izvadite iz rerne ostavite ih nekih 15ak min da se dodatno stegnu i ohlade).
9. Stavite jednu koru na postolje/tanjir, odozgo poređajte 250g seckanih jagoda, ali ne da prelaze ivice kako ne bi ispadale.
Pexels
10.Zatim preko ide druga kora Odozgo se maže krem ali tako da popunite i rupice sa strane.
11. Ostavite 1/4 krema sa strane. Preko krema poređajte još 100g seckanih jagoda, pa stavite još jednu kašiku krema odozgo.
12. Kada razmažete dobro krem, pospite tortu jagodama.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari