
Napravite mesta u frižideru: Ova četiri sosa možete čuvati van njega, a evo i koliko dugo traju
Dovoljno je tamno hladno mesto kao što je špajz ili kuhinjski ormarić

Police na vratima frižidera su vam uvek pretrpane i zbrkane, i prosto vam je dosadila ta igra Tetrisa, gde stalno premeštate boce i tegle okolo kako biste sve ugurali.
Pa, za ovaj problem postoji rešenje i prilično je jednostavno.
Dovoljno je da izbacite soseve i začine koji ne moraju da se čuvaju u frižideru.
Profimedia
Kako čuvati začine van frižidera
Sledeći predloženi vremenski okviri za čuvanje začina se odnose na one koji se proizvode komercijalno, pošto obično sadrže više nego dovoljno konzervansa.
Imajte na umu da iako se sledeći otvoreni začini ne moraju držati u frižideru, treba ih držati na hladnoj sobnoj temperaturi i van direktne sunčeve svetlosti.
I uvek koristite zdrav razum, ako začin počne da miriše čudno ili ima smešan ukus, bacite ga.
Senf
Rok upotrebe: 2 meseca
Sve dok senf ne sadrži voće ili povrće, ima dovoljno kiseline u sebi da bi ostao konzerviran neko vreme.
Klasični delikatesni, dižon, pa čak i senf od celog zrna slačice, mogu se odložiti u ormarić do dva meseca.
Profimedia
Kečap
Rok upotrebe: 1 mesec
Ako često koristite kečap, radite kao što rade u restoranima, ostavite ga na stolu.
Kečap tu može stajati do mesec dana, ali ako ne mislite da ćete potrošiti celu bocu u tom roku, najbolje je da ga držite u frižideru.
Printscreen/YouTube/Chef Jana
Soja sos
Rok upotrebe: 1 godina
Soja sos je fermentisan i ne mora da se čuva u frižideru osim ako ga ne koristite duže od jedne godine.
Pexels
Ljuti sos
Rok upotrebe: 3 godine
Poput senfa, većina komercijalno flaširanih ljutih soseva može da stoji nekoliko godina, samo se uverite da je na bazi sirćeta bez voća ili povrća.
Boja se može promeniti, ali se neće pokvariti.

BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari